Αρχική » Διάζωμα: Τα Νέα μας » Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων

Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων

Πάντειο Πανεπιστήμιο εξωτερικά

Εξαιτίας της αγάπης μας για την Διοργάνωση συνεδρίων  διοργανώσαμε με μεγάλη μας χαρά και το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους (CHILD CBT).

Το ταξίδι μας προς την Αθήνα ήταν ήρεμο.

ΜΆνθρωποι προετοιμάζουν την γραμματεία για το 5ο CHILD CBTόλις φτάσαμε στην Πάντειο, συναντήσαμε ξανά τους συνεργάτες που έχουμε στην Αθήνα και ξεκινήσαμε την προετοιμασία της Γραμματείας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου ήταν βοηθητικό και όλη η εμπειρία της συνεργασία μας ήταν για ακόμα μία φορά πολύ θετική.

Καθώς φτιάχναμε τους φακέλους που θα δίναμε στους συνέδρους του CHILD CBT, οργανώναμε τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας.

Η ημέρα έναρξης του συνεδρίου ξεκίνησε δυναμικά με την προσέλευση του κόσμου να είναι απευθείας πολύ μεγάλη.

Άνθρωποι που παρακολουθούν ομιλία στο συνέδριο CHILD CBT 2023

Για τον λόγο αυτό, οι εναρκτήριες ομιλίες καλωσορίσματος γέμισαν τις αίθουσες αφήνοντας ελάχιστες άδειες καρέκλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τέσσερις αίθουσες, οι οποίες λειτουργούσαν ταυτόχρονα, ήταν όλες συνεχώς γεμάτες!

Ακολούθως, ο κόσμος που κατέφθανε αναζητούσε μία περίσσεια θέση σε ένα από τα ποικίλα και ενδιαφέροντα εργαστήρια του συνεδρίου.

Τα εργαστήρια στο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων ήταν συνολικά 18 και είχαν περιορισμό παρακολούθησης, ανάλογα την χωρητικότητα της εκάστοτε αίθουσας.

 

Ζωγραφιές κολλημένες στον τοίχο που εξυπηρετούν το εργαστήριο που διοργανώθηκε κατά την διάρκεια του CHILD CBT 2023Ορισμένα από αυτά ήταν

Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή στο Σχολείο: Προληπτικές Παρεμβάσεις

Πολιτισμικά προσαρμοσμένη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία για παιδιά και εφήβους

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528- Δίπλα Σου: Μια συζήτηση για τις Καλές Πρακτικές & Βασικές Κατευθυντήριες Οδηγίες στη Συμβουλευτική με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

«Παιδί μου, πως να σε μεγαλώσω καλά;» Ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς βασισμένο στη θεραπεία σχημάτων

Διαταραχές ΤΙΚ: Διάγνωση και Θεραπεία

 

Επιπλέον, με τα εργαστήρια και τις ομιλίες του CHILD CBT, έξω από το κεντρικό αμφιθέατρο “Σάκη Καράγιωργα Ι”, βρίσκονταν επιλεγμένοι εκδοτικοί οίκοι.

Άνθρωποι που βλέπουν βιβλία στην Πάντειο κατά την διάρκεια του συνεδρίου CHILD CBT 2023Εκεί, οι σύνεδροι μπορούσαν να βρουν και να προμηθευτούν βιβλία, των οποίων πολλοί από τους συγγραφείς αποτελούσαν τα μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Τελικά, η προσέλευση στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, ήταν διπλάσια σχετικά με την αναμενόμενη.

Εφόσον το κόστος εγγραφής ήταν αρκετά οικονομικό, οι φοιτητές αποτέλεσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των σύνεδρων.

Μαζί με τους εθελοντές και το αξιόλογο προσωπικό της Παντείου, το αποτέλεσμα ήταν μία μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Φωτογραφία της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου CHILD CBT 2023
H Eπιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου CHILD CBT 2023

 

Η ομάδα του "Διάζωμα Οργάνωση - Εκδήλωση"
Η ομάδα του “Διάζωμα Οργάνωση – Εκδήλωση”

 

Εις το Επανιδείν.